woensdag 27 januari 2016

Pyjama's

Voor 5 december ging deze piet even aan de slag (ik weet het, zoooo lang geleden;)). Mijn meisjes konden beide nog wel een pyama gebruiken, dus bestelde ik een stofje en zocht een patroon. Ik heb sinds kort een lockmachine in bruikleen, dus de pyjama's zaten zo in elkaar:)




Voor beide pyama's gebruikte ik dezelfde stofjes en ik vind het gewoon te lief als ze daar samen zitten in hun matching pyama's. L vind het trouwens ook geweldig, "mama E zelfde pyama he, ik mag ook die zelfde pyama aan he!?"




donderdag 21 januari 2016

Pin it & make it #1, #2 & #3

Op de blog van Liesellove las ik over haar 'Pin it & make it' project. Ik was meteen enthousiast, ik vind het heerlijk om op pinterest rond te struinen, maar uiteindelijk doe ik er meestal niet veel mee. Het wordt dus wel een uitdaging om iets te doen met 1 pin per weer, maar ik kan het altijd proberen toch;) De eerste drie weken was het in ieder geval niet moeilijk. L werd 3 en we gaven voor het eerst een redelijk groot feestje. Hoewel ik eigenlijk niet zo van themafeestjes ben vind ik dat het er wel een beetje bij hoort als je 3 ben, dus gingen we voor minnie mouse.  Op pinterest genoeg inspiratie te vinden in ieder geval!

#1
In de eerste week maakte ik uitnodiging voor L der verjaardag



#2
Daarna ging ik aan de slag voor de versiering van het feestje. Ik maakte 4 verschillende dingen. 
- Een lange minnie mouse slinger in de kleuren roze, fuchsia, wit en zwart
- Twee kleine minnie mouse slingers in allerlei roze tinten die ik onder de trap hing (niet op de foto)
- Kleine zwarte mini mousjes uit karton, met strikjes aan een lint die ik voor het raam hing
- Twee minnie mousjes van piepschuimballen, die ik zwart verfde, een strikje gaf en in een emmer met zand voor het raam plaatste.
 

#3
Tot slot maakte L en ik de dag voor der feestje nog minnie mouse koekjes van grote en kleine oreo's. Ze zijn niet zo netjes geworden, maar t was wel heel leuk om samen te doen en aan het eind van het feestje waren ze allemaal op hha.



Alle gemaakte pins van de afgelopen weken zijn geinspireerd op dit bord:
https://nl.pinterest.com/rozedraad/minnie-party/

De eerste 3 weken zijn voltooid, nog 49 te gaan;)


maandag 18 januari 2016

Have a sparkling new year!

We zijn al weer een poosje in januari, maar de rust is hier eindelijk een beetje wedergekeerd. Sinterklaas, kerst, oudjaar en tot slot nog de verjaardag van L een paar dagen geleden. In december en januari werd dan ook heel wat gemaakt, maar nog helemaal niks geblogd. Ik begin dit jaar dan ook maar, met eerst wat berichten over wat er allemaal gemaakt werd. Voor de feestdagen bestelde ik een stofje met goud en glitter, met in gedachte er jurkjes van te maken voor beide meiden. Ik bestelde een meter en dat ging precies. 


Voor L wilde ik eerst een ander patroontje gebruiken, maar toen kwam dit patroon uit van IeneMiene en was ik op slag verlieft op dit jurkje. Het patroon werd dus besteld, patroon geknipt en in elkaar genaaid. Dat verliep echt allemaal super!


Voor E maakte ik het Grace jurkje van EmmaenMona. Ook een superleuk patroontje wat zo in elkaar zit!




Tot slot nog wat foto's op me kleine modelletjes..





In het nieuwe jaar zullen er eerst dus nog wat al gemaakte maaksels komen, maar heb ook alweer genoeg nieuwe ideeen;). Ook wil ik graag proberen mee te doen met het 'Pin it & Make it' project van Liesellove, er is al wat aan gefreubeld dus daarover binnenkort meer!



Patroon: Once Upon a Party en Grace 
Stof: Michael Miller Brambleberry Shimmer Reflection Coral van hier