donderdag 22 januari 2015

Hieperdepiep...

HOERAAA! L werd vorige week alweer 2 jaar, wat gaat de tijd toch snel! T lijkt net gisteren dat er een mini babytje in ons leven verscheen en nu is het alweer een klein dametje:) Wel een druk dametje hoor, altijd in de weer, stilzitten dat kan ze niet hha. En sinds kort kletst ze ook aan één stuk door, soms nog wel wat onverstaanbaar maar dan maakt het alleen maar leuker!

Maar bij een verjaardag hoort natuurlijk een mooie jurk. Ik had net me nieuwe naaimachine binnen, een brother FS 20 (JUPPIEE!!). Dus een paar dagen van te voren begon ik aan een mooi jurkje voor me meisje. Het boek "stof voor durf-het-zelfers" lag hier al een poosje, maar er was nog niet zo heel veel uit gemaakt. Op allerlei blogs zie ik steeds prachtig versies van de jurkjes voorbij komen, maar ik durfde me er nooit aan te wagen omdat ik geen enkele ervaring heb met het inzetten van ritsen. Nu met me nieuwe naaimachine toch maar de stoute schoenen aangetrokken en meteen een blinde ritsvoetje bijbesteld en hier het resultaat. 

Ik nam het simpele bovenstukje en voegde daar alleen een kraagje aantoe, dat leek me leuk bij de stof. Verder een simpel rimpelrokje, wat ik voor het eerst afwerkte met een tweelingnaald (erg leuk effect!). In het boek staat een hele mooie handleiding van het inzetten van een blinde rits, maar ik als ritsenleek kon die handleiding toch niet helemaal volgen. Uiteindelijk volgde ik dus een tutorial van het internet, wat redelijk goed lukte. Maar dit had wel tot gevolg dat mijn rits niet netjes tussen de voering zit, zoals ik achteraf zag dat wel moest. Maar nu ik eenmaal een beetje doorheb hoe het moet is dat een puntje voor de volgende keer.Voor de rest ben ik best tevreden met mijn eerste rits en het viel me reuze mee:) Hieronder nog enkele foto's op model. Lekker smikkelen van een taartje, het geluk straalt der vanaf! 


(dit was het enige moment dat mevrouw stil bleef zitten dus dit zijn ook de enige toonbare foto's hha)

1 opmerking:

  1. Hieperdepiep met de verjaardag van jouw schattige dochter. Ze ziet er prachtig uit in haar nieuwe jurkje. Mooi gemaakt.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen